Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2585 Ocena: 20031
Dodano: 26.07.2016
Odsłon: 15788
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Wykonanie ciasta:
Z podanych składników zagnieść ciasto i cienko rozwałkować. Wycinać małą literatką kółka.
Wykonanie farszu:
Cebulę, wędlinę i mięso zmielić, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Nakładać na wcześniej przygotowane ciasto formując pielmienie (zlepiać jak pierogi).
Gotować w osolonej wodzie około 10 minut. Pielmienie podawać np. z rosołem, sosem lub polane klarowanym masłem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 30 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
Mięso mielone na te "plemienie" jeszcze raz zmielić/zemleć? Nie za dużo tego dobrego?0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 27 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
Dodając wędlinę wzięłabym wędzony boczek, chybabyłby najlepszy, pozdrawiam :)
6 Kto głosował? | Odpowiedz