Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierog rusko,francuski.

Pierog rusko,francuski.

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1129

Dodano:

Odsłon: 35473

Bardzo lubie nadzienie do pierogow ruskich,ale nie lubie robic ciasta na pierogi,wiec powstal......

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierog rusko,francuski.

Przygotowanie

  1. Zrob farsz do pierogow ruskich,dosmacz,ciasto francuskie rozwalkowac,wykrawac kola nakladac farsz.

  2. Piekarnik rozgrzej do 180s,posmarowac gotowe pierogi rozmaconym jajkiem,piec 25 min.

  3. Podawac z sosem smietanowym ze szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 lipca 2010 Dobry farsz na ruskie to duzo cebulki podsmażonej na masełku ,pieprz i sól o reszcie nie piszę bo każdy zna skład na ruski farsz ,ale kiedyś żona robiła pierożki z takim farszem pieczone w piekarniku ,składu ciasta nie znam ,ale pychota była .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jasiek57 19 lipca 2010 Podejrzewam że smak tego pieroga zależy w znacznym stopniu od składu farszu , a ten każdy w zasadzie robi inaczej. Trzeba najpierw sprubować a póżniej komentować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 09 lipca 2010 Oliwia, tobie też by się czasami przydało... to nie boli, przysięgam... :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 02 lipca 2010 Myślę, że jak się zrobi DOBRY farsz, to taki pierożek NIE MOŻE być niesmaczny... Przetestuję w najbliższym czasie... :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elwira30 02 lipca 2010 Dzisiaj mielismy na obiad. Moj maz nie jest zwolennikiem pierogow ruskich ,ale tym specyfikiem zajadal sie tak jakby przez tydzien jedzenia nie widzial :) Fajny przepis , szybki i po jednym takim wiekszym pierozku czlowiek czuje sie naprawde najedzony. Laduje w moich ulubionych . Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aDa72 01 lipca 2010 Fajnie i apetycznie to wygląda - 5 daję ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 01 lipca 2010 Powstał pieróg ze znanym i lubianym farszem, z chrupiącą i apetyczną skórką, za to dużo mniej pracochłonny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

parisa 30 czerwca 2010 więc powstał pieróg rusko-francusko-polsko-nijaki...tragedia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 30 czerwca 2010 jakub25: przeczytaj uważnie jeszcze raz mój komentarz (aż jedno zdanie) :-), a później jak już dotrze do ciebie o czym napisałam to komentuj - może wtedy będzie to miało jakiś sens.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 czerwca 2010 przepis jest fajny, bo przecież nie wszyscy mają tyle czasu jak np.oliwia_winna, która siedzi non stop na Smakerze po to tylko, żeby wypisywać głupoty,Mogła by go sprawdzić zanim doda te swoje głupie uwagi, a potem oceniała!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń