Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc na Podlasiu jedliśmy tatarskie pierogi jeczpomaki. Spróbowałam odtworzyć ich smak. Wyszły pyszne a przepis poniżej.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 8327
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4304
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 808
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1080
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4038
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 8327
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4304
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 808
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1080
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4038
Składniki
Zagnieć ze składników ciasto i odstaw na 45 minut w ciepłe miejsce. Zamiast tego ciasta można użyć gotowego ciasta francuskiego. W oryginale ciasto nieco przypomina ciasto francuskie. Przygotuj farsz: podsmaż cebulkę, dodaj marchewkę, niech ostygnie. Dodaj do ziemniaków, dokładnie wymieszaj, dodaj natkę i podsmażone wystudzone mięso. Całość wymieszaj. Ciasto rozwałkuj cienko na ok. 3 milimetry, wytnij kwadraty 15x15 cm. Napełnij je farszem i zacznij zwijać od rogu do końca. Odstaw do wyrośnięcai na 15-30 minut. Nastepnie uiecz w piekarniki nagrzanym na 190 stopni ok. 35-40 minut. Ja posmarowałam wierzch żółtkiem i posypałam czarnuszką, bo lubię jej smak. Doskonały z białym barszczem i surówkami.