Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc na Podlasiu jedliśmy tatarskie pierogi jeczpomaki. Spróbowałam odtworzyć ich smak. Wyszły pyszne a przepis poniżej.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Zagnieć ze składników ciasto i odstaw na 45 minut w ciepłe miejsce. Zamiast tego ciasta można użyć gotowego ciasta francuskiego. W oryginale ciasto nieco przypomina ciasto francuskie. Przygotuj farsz: podsmaż cebulkę, dodaj marchewkę, niech ostygnie. Dodaj do ziemniaków, dokładnie wymieszaj, dodaj natkę i podsmażone wystudzone mięso. Całość wymieszaj. Ciasto rozwałkuj cienko na ok. 3 milimetry, wytnij kwadraty 15x15 cm. Napełnij je farszem i zacznij zwijać od rogu do końca. Odstaw do wyrośnięcai na 15-30 minut. Nastepnie uiecz w piekarniki nagrzanym na 190 stopni ok. 35-40 minut. Ja posmarowałam wierzch żółtkiem i posypałam czarnuszką, bo lubię jej smak. Doskonały z białym barszczem i surówkami.