Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudna pogoda za oknem, więc aż żal spędzać dzień w kuchni. Dlatego dzisiaj szybka propozycja na lekki obiadek. Zapraszam na mięciutkie i delikatne pierogi leniwe z cudownym aksamitnym sosem waniliowym
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Ser zmielić przez maszynkę (ja użyłam zwykłej tarki). Masło roztopić i zostawić do wystudzenia. Do sera dodać przesianą przez sitko mąkę, sól, roztopione maslo i żółtko, wszystko wymieszać. Białko ubić na sztywna pianę, dodac do masy serowej i wymieszać. Przygotowane ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką. Ciasto podzielić na mniejsze części i uformulowac małe waleczki (warto posypać mąką) i pokroić na małe kluseczki. Tak przygotowane kluseczki gotować na małym ogniu przez 1-2 mienutki.
W międzyczasie przygotować sos waniliowy. Masło roztopić, dodać śmietankę i cukier, zagotować.
Ugotowane pierogi polac sosem waniliowym.