Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierogi Lwowskie.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4063
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 156
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4063
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 156
Składniki
Wykonanie: Z mąki, jajka, oleju i ciepłej wody zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wycinać szklanką krążki. W między czasie ziemniaki utłuc, dodać drobno posiekane jajka, drobno posiekaną cebulę i twaróg, przyprawić do smaku i starannie wymieszać. Farsz nakładać na przygotowane krążki, zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie około 5-7 minut. Podawać okraszone według uznania lub z kwaśną śmietaną.