Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi Lwowskie

Pierogi Lwowskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19427

Dodano:

Odsłon: 5874

Tradycyjne pierogi Lwowskie.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierogi Lwowskie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z mąki, jajka, oleju i ciepłej wody zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wycinać szklanką krążki. W między czasie ziemniaki utłuc, dodać drobno posiekane jajka, drobno posiekaną cebulę i twaróg, przyprawić do smaku i starannie wymieszać. Farsz nakładać na przygotowane krążki, zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie około 5-7 minut. Podawać okraszone według uznania lub z kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń