Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z farszem surowego, mielonego mięsa wieprzowego. Polecam :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Składniki
Wykonanie farszu: Mięso myjemy, osuszamy i mielimy przez sitko 3-4 mm razem z cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem granulowanym. Wbijamy jajko i wyrabiamy około 10 minut farsz. Po wyrobieniu farszu, przykrywamy pojemnik z farszem folią i wstawiamy go do lodówki na godzinę żeby przegryzł się przyprawami. Po godzinie farsz jest gotowy do nadziewania go w pierogi.
Wykonanie ciasta: Z podanych składników na ciasto, zagniatamy ciasto dodając stopniowo ciepłą wodę. Ciasto powinno być elastyczne.
Wałkujemy cienkie placki i nakładamy małe porcje nadzienia. Przykrywamy kulki z nadzienia zagiętym,nałożonym paskiem ciasta i maszynką do pierogów odciskamy kształtne pierogi.
Zrobione pierogi układamy na wysypanej mąką desce. Pierogi wkładamy do osolonej, gotującej się wody i gotujemy 8 minut od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Podajemy z okrasą lub ze śmietaną.