Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecają się pierogi. Nazwałem je nie dlatego, że je przesoliłem. Powód jest bardziej oczywisty niż przesolenie w moim przypadku. Farszem jest ryba, jedna z moich ulubionych, idealna do ryby po grecku. Nie jest to skomplikowane danie, nie zrobiłem go ze względu na piątkowy post. Miałem ochotę na rybę i mały eksperyment. Udał się wybornie, a moja zachcianka została zaspokojona.
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 121
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 145
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 280
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 121
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 145
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 280
Składniki
Z ryby usuwamy ości, drobno mielimy. Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu. Razem z posiekaną natką, dodajemy do ryby. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Gotujemy w osolonym wrzątku, 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.