Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5200
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11584
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5010
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5200
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11584
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5010
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Składniki
Ziemniaki umyć,obrać,zalać taką ilością osolonego wrzątku,by je zakrywał,wsypać kopiastą łyżkę soli i gotować pod przykryciem na dość mocnym ogniu 25-30 min,zależnie od wielkości ziemniaków. Jeśli trzeba,uzupełnić wodę,wewać tylko wrzątek. Odcedzić,a kiedy ziemniaki wystygną ,wraz z twarogiem zemleć. Cebulę bardzo drobno posiekać ,zrumienić na maśle i razem z tłuszczem połączyć z maą srowo-ziemniaczaną. W przesianej mące zrbić dołek,wbić jajko,wsypć sczyptę soli i zagnieść ciasto,dodając około 100 ml wody. Ciasto nie powinno być zbyt twarde. Wyrabiać,aż będzie gładkie. Rozwałkować na grubość 2-2,5 mm ,oprószając stolnicę niewielką ilością mąki. Szklanką lub okrągłą foremką wykrawać koła. Na środek nakładać kulkę farszu,zginać na pół ,dokładnie zlepić brzegi. Pierogi wrzucać do jak największej ilości osolonej wody. Wyjmować pierogi po 3 minutach od wypłynięcia na wierzch.