Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie najlepsze ciasto na pierogi które zawsze wychodzi!! Takie pierogi są uwielbiane u mnie w domu z dodatkiem śmietanki czy barszczu czerwonego - niebo w gębie ;)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35900
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1268
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35900
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1268
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
        
        
                Składniki
Mąkę przesiać, dodać wodę i olej oraz sól. Ciasto zagnieść aby było elastyczne. Odstawić na chwilę pod przykryciem. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i lekko przestudzić. Przecisnąć ser i ziemniaki przez praskę. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć, dodać do ziemniaków i sera - doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać.
Ciasto rozwałkować cienko. Formą do pierogów wykrawać kółka i nakładać farsz.
Pierogi wrzucić do wrzącej wody i gotować aż do wypłynięcia i jeszcze małą chwilkę. Podawać z cebulką podsmażoną. Smacznego!!