Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1494

Dodano:

Odsłon: 18714

pierogi to jedno z moich ulubionych dań,chodz zajmują dużo czasu w przygotowaniu mi to nie przeszkadza bo efekt końcowy jest zawsze smacznie:)

Składniki

  • Ciasto na pierogi:0,5 kg mąki, 1 jajko, 1łyżka oleju ,1,5 łyżki śmietany kwaśnej ,150 ml. ciepłej wody, szczypta soli
  • Farsz:200 g ziemniaków,250 g białego sera.2 duże cebule,2 łyżki oleju,sól,pieprz najlepiej świeżo mielony
5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować z odrobina soli.
    Lekko przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę.
    Cebule drobno pokroić,na patelni podgrzać olej i cebulę zrumienić na złoty kolor.
    Do przestudzonych ziemniaków dodać ser i cebulę,doprawić i do smaku solą i pieprzem.

  2. Z podanych składników wyrobić ciasto,odstawić przykryte ściereczką na około 15 min.
    Ciasto rozwałkować cienko,wycinać szklanką , na środek nakładać farsz i zalepiać.

  3. Pierogi po wypłynięciu gotować ok.2-3 min.
    Podawać okraszone cebulką


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 16 stycznia 2015 Ostatnie zdjecie ...najsmaczniejsze!!!!!,haha, tak po swietach miesozernych czas na pierozki w najbizszych dniach sie zabieram za nie tez uwielbiam irobic i jesc,pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 16 stycznia 2015 Wspaniałe i smaczne pierożki! Prześlicznie Ci wyszły :) Odpowiedzi: 1 ▼

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń