Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi to jedno z moich ulubionych dań,chodz zajmują dużo czasu w przygotowaniu mi to nie przeszkadza bo efekt końcowy jest zawsze smacznie:)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6929
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5188
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2245
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6929
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5188
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2245
Składniki
Ziemniaki ugotować z odrobina soli. Lekko przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Cebule drobno pokroić,na patelni podgrzać olej i cebulę zrumienić na złoty kolor. Do przestudzonych ziemniaków dodać ser i cebulę,doprawić i do smaku solą i pieprzem.
Z podanych składników wyrobić ciasto,odstawić przykryte ściereczką na około 15 min. Ciasto rozwałkować cienko,wycinać szklanką , na środek nakładać farsz i zalepiać.
Pierogi po wypłynięciu gotować ok.2-3 min. Podawać okraszone cebulką Smacznego!!!