Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31033
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5638
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31033
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5638
Składniki
Ziemniaki ugotowałem w osolonym wrzątku (najlepiej zrobić to dzień wcześniej). Ziemniaki razem z serem zmieliłem. Cebulę posiekałem i zeszkliłem na oleju. Dodałem do farszu. Masę dokładnie wyrobiłem, doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Do mąki wlałem wodę z masłem i wyrobiłem na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowałem i wykroiłem, przy pomocy szklanki koła. Na środek każdego ułożyłem farsz i zlepiłem pierogi. Ugotowałem w osolonym wrzątku przez 2-3 min od wypłynięcia na powierzchnię wody. Podałem z omastą.