Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23053
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1043
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23053
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1043
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Składniki
FARSZ Ugotować ziemniaki ,następnie przecisnąć przez praskę . Przełożyć do miski.
Do ziemniaków dodać twaróg i podsmażona cebulę. Wszystko razem wymieszać . Doprawić do smaku pieprzem i solą.
CIASTO W misce wymieszać mąkę z ciepłym mlekiem i miękkim masłem (najlepiej wyjąć dzień wcześniej ).
Ukroić kawałek a resztę trzymać przy ciepłym grzejniku w tedy ciasto jest cały czas miękkie i lepiej się wałkuje.
Ciasto rozwałkować na około 3 mm . Krążki na pierogi można wycinać szklanką lub innym naczyniem w zależności jaką chcemy uzyskać wielkość pierogów.
Krążki układamy na ścierce następnie przykrywamy ścierką i wykładamy kolejną porcje krążków. Cały proces powtarzamy aż do zużycia ciasta.
Układamy farsz na krążku i lepimy pierogi.
Miejsce złączenia dociskamy widelcem robiąc charakterystyczny wzorek.
Najpierw zagotować wodę z solą i odrobiną oleju.Gdy woda już się gotuję wrzucamy partię pierogów . Kiedy wypłyną gotujemy około 2 minuty. Wykładamy je na durszlak i dajemy chwile na obcieknięcie.Posmarować olejem i ułożyć na blaszce wyłożonej folia aluminiową . Zachować odstępy po miedzy pierogami aby się nie posklejały Można jeść gotowane, smażone lub pieczone. Najlepiej podawać ze smażona cebulka. Smacznego