Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi w wersji wytrawnej, z puszystym i delikatnym nadzieniem.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 183
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 297
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 183
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 297
Składniki
Najpierw wyrabiam ciasto. Mąkę wysypuję na stolnicę, a na środku robię dołek. Do środka wlewam stopniowo wrzątek i delikatnie mieszam go z mąką. Następnie dodaję sól, żółtko i olej. Zagniatam jednolite, plastyczne ciasto. Pozostawiam 15 minut pod przykryciem.
Następnie przygotowuję farsz. Ziemniaki zagniatam z twarogiem, solą i pieprzem. Cebulę kroję w kostkę, podsmażam z masłem, aż się zeszkli, dodaję do farszu i dokładnie mieszam.
Ciasto rozwałkowuję na cieniutki placek, wycinam kółka, na środek których nakładam farsz i zaklejam rogi. Pierogi wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję, aż wypłyną na powierzchnię. Podaję ze skwarkami lub z masłem.