Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi w wersji wytrawnej, z puszystym i delikatnym nadzieniem.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35768
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2687
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 472
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 644
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1043
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 144
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35768
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2687
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 472
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 644
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1043
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 144
Składniki
Najpierw wyrabiam ciasto. Mąkę wysypuję na stolnicę, a na środku robię dołek. Do środka wlewam stopniowo wrzątek i delikatnie mieszam go z mąką. Następnie dodaję sól, żółtko i olej. Zagniatam jednolite, plastyczne ciasto. Pozostawiam 15 minut pod przykryciem.
Następnie przygotowuję farsz. Ziemniaki zagniatam z twarogiem, solą i pieprzem. Cebulę kroję w kostkę, podsmażam z masłem, aż się zeszkli, dodaję do farszu i dokładnie mieszam.
Ciasto rozwałkowuję na cieniutki placek, wycinam kółka, na środek których nakładam farsz i zaklejam rogi. Pierogi wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję, aż wypłyną na powierzchnię. Podaję ze skwarkami lub z masłem.