Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam chyba nikogo, kto nie lubi jeść pierogów, za to znam duże grono osób które nie lubi kleić pierogów. sama też należałam do tej grupy jednak odkąd nauczyłam się robić tą fantastyczną falbankę klejenie to czysta przyjemność. Na filmiku pokazuję jak ładnie zrobić taki rant więc zapraszam cię do obejrzenia filmiku.
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 121
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 131
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 135
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 27
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 25
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 121
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 131
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 135
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 27
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 25
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Lekko przestudzone przeciśnij przez prasę lub ubij ubijakiem. Cebulę pokrój w piórka i posiekaj. Na rozgrzanym maśle zeszkij i dodaj do pozostałych składników na farsz. Dopraw solą oraz pieprzem. Wyrabiaj dłonią, aż wszystkie składniki się połączą. Mąkę połącz z solą. Zrób wgłębienie, dodaj żółtko, olej. Mieszając łyżką składniki pomału dodawaj wodę. Ciasto zacznie się sklejać. Następnie wyrabiaj rękoma do uzyskania jednolitej masy. Podziel na dwie części. Przykryj ściereczką bawełnianą, aby nie obsychało i zostaw na 15 minut, aby odpoczęło. W tym czasie z farszu zrób kulki. Ciasto rozwałkuj i wykrój krążki. Na środek połóż kulkę farszu łyżeczkę i dokładnie sklej boki tworząc falbankę ( patrz filmik) Gotuj w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia pierogów. przed podaniem polej roztopionym masłem i podsmażoną cebulką. Smacznego!