Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5529
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29878
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 250
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19584
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5529
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29878
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 250
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19584
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1120
Składniki
Farsz: ziemniaki ugotować i ostudzić. Ubić je i dodać twaróg i podsmażoną cebulkę. Na farsz sojowy przepis jest podobny, tylko nie dodajemy ziemniaków. Soję surową należy namoczyć jak groch czy fasolę, najlepiej na całą noc. Potem ugotować do miękkości (ok. 2 godzin). Odcedzić i ostudzić, a następnie zmielić na gładką masę.
Ciasto: mąkę przesiać i dodać żółtka, masło i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Dolewać bardzo ciepłej wody, aż ciasto będzie elastyczne.
Ciasto rozwałkować na ok. 2-3 mm i wyciąć kółka. Nałożyć farsz i zlepić. Pierożki wrzucić do gorącej wody i gotować ok. 5 minut. Podawać z cebulką lub skwareczkami. Smacznego!