Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i tanie w wykonaniu pierożki na obiad.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65097
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 619
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5805
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 662
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65097
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 619
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5805
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 662
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z solą, jajkiem, rozpuszczonym masłem i zagnieść ciasto z dodatkiem ciepłej wody. Wykonanie nadzienia: Soję wcześniej namoczyć, ugotować z dodatkiem soli, następnie zmielić z cebulą, przyprawić do smaku, dodać jajko i zagęścić bułką tartą. Wykonanie pierogów: Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Gotować w osolonej wodzie, podawać z podsmażoną cebulką.