Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i tanie w wykonaniu pierożki na obiad.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1403
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 387
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1403
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 387
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z solą, jajkiem, rozpuszczonym masłem i zagnieść ciasto z dodatkiem ciepłej wody. Wykonanie nadzienia: Soję wcześniej namoczyć, ugotować z dodatkiem soli, następnie zmielić z cebulą, przyprawić do smaku, dodać jajko i zagęścić bułką tartą. Wykonanie pierogów: Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Gotować w osolonej wodzie, podawać z podsmażoną cebulką.