Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pierogi ? a jedliście może wykonane z białej surowej kiełbasy, dziś takie sobie wymyśliłam i nie żałuję ponieważ wyszły przepyszne lepszych to chyba nie jadłam. Myślę że przepis przypadnie wam do gustu o ile ktoś lubi i pierogi i białą surową kiełbasę
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 157
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21567
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 129
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 157
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21567
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 129
Składniki
Na początek do patelni wlać dwie łyżki oleju i dodać pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć ją na jasno brązowy kolor, następnie do miski dodać kiełbasę surową białą oczyszczoną z flaka wsypać przyprawy i dodać całe jajko. Wszystko dokładnie za pomocą ręki wyrobić do połączenia się ze sobą wszystkich dodanych składników, odstawić przygotowany farsz i przygotować ciasto na pierogi a mianowicie do miski wsypać mąkę oraz sól a następnie wlać mocno ciepłą wodę i szybkim ruchem łyżki wymieszać aby ciasto się nie sparzyło, po chwili wyrobić ręką a podczas wyrabiania wlać olej i wyrobić na jednolite miękkie i gładkie ciasto, odstawić pod ściereczką aby odpoczęło
Gdy ciasto już odpoczęło na stolnicę wysypać mąkę i przełożyć odpoczęte ciasto wierzch ciasta posypać mąką a następnie rozwałkować nie za cienko, ciasto jest elastyczne i delikatne z rozwałkowanego wycinać szklanką kółka następnie brać jeden krążek wyciętego ciasta rozciągnąć go i nałożyć łyżeczkę farszu z białej surowej kiełbasy, sklejać formując pieroga. Do garnka wlać wodę posolić ją i doprowadzić do zagotowania, jak już się zagotuje wkładać po kilka sztuk przygotowanych pierogów i gdy wypłyną na wierzch zamieszać i gotować na wolnym ogniu przez 5 - 7 minut. Ugotowane wyciągać za pomocą łyżki cedzakowej na talerz
Tak przygotowane pierogi z białej surowej kiełbasy podałam ze skwarkami usmażonymi z boczku wędzonego parzonego, mówię wam szczerze jedzonko mega smaczne i pożywne a ciasto wyszło taki miękkie aż rozpływało się w ustach. Jeżeli zostanie pierogów można je zamrozić w szczelnie zamkniętym pojemniku a następnie odmrozić na spokojnie dzień przed podgrzaniem czy odsmażeniem. Przepis serdecznie polecam