Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha takie pierogi. Najlepiej smakują ze skwarkami z wędzonej słoninki i maślanką. Polecam szczególnie przepis na ciasto pierogowe. Z takiego ciasta pierogi robi się bez wysiłku i z przyjemnością, ponieważ ciasto jest elastyczne, lekko się wałkuje i nie wymaga podsypywania mąką.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96399
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1913
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5742
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5741
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96399
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1913
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5742
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5741
Składniki
Kaszę gryczana dokładnie wypłukać i ugotować. Wymieszać z białym serem. Dodać śmietanę, przesmażoną na oleju rzepakowym cebulę pokrojoną w kostkę, przyprawy i sól do smaku. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać. Dodać mleko, dodać gorącą wodę i olej. Wyrobić ciasto. Pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić ciasto na 4 porcje i wałkować placki. Wykrawać krążki. Nakładać farsz i zalepiać pierogi. Gotować partiami w osolonej wodzie z dodatkie 2 łyżek oleju. Wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na półmiski. Ciepłe pierogi podawać okraszone skwarkami z wędzonej słoninki i maślanką. Smacznego. * Z takiej porcji wychodzi 40 pierogów.