Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha takie pierogi. Najlepiej smakują ze skwarkami z wędzonej słoninki i maślanką. Polecam szczególnie przepis na ciasto pierogowe. Z takiego ciasta pierogi robi się bez wysiłku i z przyjemnością, ponieważ ciasto jest elastyczne, lekko się wałkuje i nie wymaga podsypywania mąką.
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 68
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38640
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 241
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 890
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1063
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6177
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 68
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38640
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 241
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 890
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1063
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6177
Składniki
Kaszę gryczana dokładnie wypłukać i ugotować. Wymieszać z białym serem. Dodać śmietanę, przesmażoną na oleju rzepakowym cebulę pokrojoną w kostkę, przyprawy i sól do smaku. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać. Dodać mleko, dodać gorącą wodę i olej. Wyrobić ciasto. Pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić ciasto na 4 porcje i wałkować placki. Wykrawać krążki. Nakładać farsz i zalepiać pierogi. Gotować partiami w osolonej wodzie z dodatkie 2 łyżek oleju. Wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na półmiski. Ciepłe pierogi podawać okraszone skwarkami z wędzonej słoninki i maślanką. Smacznego. * Z takiej porcji wychodzi 40 pierogów.