Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, rozpływają się w ustach <3
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16902
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 506
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16902
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 506
Składniki
Bób gotujemy w osolonym wrzątku przez 30 min. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości. Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Bób (obrany) i ziemniaki mielimy, dodajemy podsmażoną cebulę, mieszamy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Mąkę wyrabiamy z masłem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Ciasto rozwałkowujemy na ulubioną grubość, przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Na środek każdego umieszczamy farsz, brzegi pierogów ze sobą zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku, 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.