Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z borówkami

Pierogi z borówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 49479

Dodano:

Odsłon: 2126

Domowy, lekki obiad.

Składniki

  • Ciasto na pierogi: mąka 30 dkg, 2 jajka, woda 200- 300 ml, szczypta soli
  • Farsz:
  • świeże borówki 500g
  • cukier kryształ 2 łyżki
  • Dodatkowo: śmietana 18%, cukier puder
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierogi z borówkami

Przygotowanie

  1. Ciasto: Z mąki, jajek, wody i odrobiny soli zarobić ciasto na pierogi. Wodę dodawać stopniowo, w zależności od potrzeby. Gotowe ciasto rozwałkować, wykrawać krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę borówek wymieszanych z cukrem. Dokładnie zlepiać brzegi. Pierogi gotować kilka minut, w lekko osolonej wodzie.

    Podawać polane kwaśną śmietaną, posypane cukrem pudrem.

  2. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 27 sierpnia 2014 Przepyszne pierożki :) Ja również chętnie spróbowałabym choć jednego :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewulka55 27 sierpnia 2014 popieram elzbietę8960 - wpraszam się na smakowitości Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 sierpnia 2014 Jak ja lubię takie pierożki, chętnie bym się na nie wprosiła :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń