Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 838
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4109
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 838
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4109
Składniki
Ciasto: Z mąki, jajek, wody i odrobiny soli zarobić ciasto na pierogi. Wodę dodawać stopniowo, w zależności od potrzeby. Gotowe ciasto rozwałkować, wykrawać krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę borówek wymieszanych z cukrem. Dokładnie zlepiać brzegi. Pierogi gotować kilka minut, w lekko osolonej wodzie. Podawać polane kwaśną śmietaną, posypane cukrem pudrem.
SMACZNEGO.