Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4100
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11232
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6457
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5456
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13456
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4100
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11232
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6457
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5456
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13456
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5224
Składniki
Ciasto: Z mąki, jajek, wody i odrobiny soli zarobić ciasto na pierogi. Wodę dodawać stopniowo, w zależności od potrzeby. Gotowe ciasto rozwałkować, wykrawać krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę borówek wymieszanych z cukrem. Dokładnie zlepiać brzegi. Pierogi gotować kilka minut, w lekko osolonej wodzie. Podawać polane kwaśną śmietaną, posypane cukrem pudrem.
SMACZNEGO.