Dania główne Przepis na:
Pierogi z cielęcych płucek i serca.

Przepisów i artykułów: 803 Ocena: 15344
Dodano: 09.03.2017
Odsłon: 4960
Składniki
- Płucka cielęce około 1kg
- serce cielęce
- cebula 4 szt
- mąka około 80dkg
- woda gorąca 700ml
- przyprawy sól,pieprz
- masło 1/2 kostki
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Oczyszczone płucka i serduszko gotować około 1,5 godz.
Na drugi dzień po wystudzeniu zmielić dodając podsmażone na maśle 4 cebule.
Doprawić do smaku i podsmażać na patelni.
Zrobić ciasto na pierogi,każdy ma swój przepis.
Wykrawać kwadraty,ja nie wycinam kółek..lepiej się lepi i tak polecam.
Kłaść na wierzch farsz i zalepiać.
Kłaść na wrzątek,gotować 2 min.Po tym czasie wyjmować i polewać masełkiem lekko zrumienionym. -
Polecam są pyszne:)
-
Smacznego życzę!
Komentarze do przepisu (6)

kasia-p 17 marca 2017Zgłoś do usunięcia
Zjadłabym, pycha :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

robes1 11 marca 2017Zgłoś do usunięcia
te pierogi to bomba sama w sobie też tak robimy3 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 11 marca 2017Zgłoś do usunięcia
Pysznie <3 Kocham <3 Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 10 marca 2017Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetycznie wyglądają :) Odpowiedzi: 1 ▼8 Kto głosował? | Odpowiedz