Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowani ;) Wyszły pyszne...szybkie w przygotowaniu ;)
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 631
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 91
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 24
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 67
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 72
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 631
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 91
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 24
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 67
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 72
Składniki
Farsz wyciskamy z osłonek, mieszamy z dużą ilością majeranku. Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy ją z gorącą wodą i roztopionym w niej masłem. Dokładnie wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy przy pomocy szklanki, okręgi i na każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Przekładamy na blaszkę. Cebulę siekamy, łączymy z roztopionym masłem. Polewamy pierogi i zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.