Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej smakują obsmażone ,uwalniający się aromat świeżych grzybów jest obłędny
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1778
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14321
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19452
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13134
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1778
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14321
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19452
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13134
Składniki
Grzyby opłucz , oczyść , przytnij trzonki . poszatkuj w cienkie plasterki , dodaj 2-3 łyżki wody ,ugotuj pod przykryciem , tak aby nie było płynu .
Bułkę namocz w wodzie lub mleku , odciśnij. Cebulę obierz , pokrój w krążki , usmaż na tłuszczu na jasno złoty kolor .
Ugotowane grzyby , bułkę , cebulę przepuść przez maszynkę , dodaj sól , pieprz , tartą bułkę , wymieszaj .
Mąkę przesiej na stolnicę , wbij jajko , dodaj sól , wodę , zagnieć wolne ciasto , starannie wyrobione . Przykryj ciasto miseczką aby nie obsychało .
Ciasto wałkuj cienko , wykrawaj szklanką okręgi , na środku każdego okręgu nakładaj łyżką porcję farszu . Mocno sklejaj brzegi , przekładaj na tackę posypaną mąkę .
Gotuj 2-3 min . Wybieraj łyżką cedzakową na cedzak , przelej gorącą wodą , odsącz , wyłóż na półmisek .
Pierogi możemy jeść okraszone słoninką , usmażoną na tłuszczu cebulką lub tak jak prezentowane na zdjęciu odsmażone na tłuszczu .