Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej smakują obsmażone ,uwalniający się aromat świeżych grzybów jest obłędny
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 341
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 267
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 341
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 267
Składniki
Grzyby opłucz , oczyść , przytnij trzonki . poszatkuj w cienkie plasterki , dodaj 2-3 łyżki wody ,ugotuj pod przykryciem , tak aby nie było płynu .
Bułkę namocz w wodzie lub mleku , odciśnij. Cebulę obierz , pokrój w krążki , usmaż na tłuszczu na jasno złoty kolor .
Ugotowane grzyby , bułkę , cebulę przepuść przez maszynkę , dodaj sól , pieprz , tartą bułkę , wymieszaj .
Mąkę przesiej na stolnicę , wbij jajko , dodaj sól , wodę , zagnieć wolne ciasto , starannie wyrobione . Przykryj ciasto miseczką aby nie obsychało .
Ciasto wałkuj cienko , wykrawaj szklanką okręgi , na środku każdego okręgu nakładaj łyżką porcję farszu . Mocno sklejaj brzegi , przekładaj na tackę posypaną mąkę .
Gotuj 2-3 min . Wybieraj łyżką cedzakową na cedzak , przelej gorącą wodą , odsącz , wyłóż na półmisek .
Pierogi możemy jeść okraszone słoninką , usmażoną na tłuszczu cebulką lub tak jak prezentowane na zdjęciu odsmażone na tłuszczu .