Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej smakują obsmażone ,uwalniający się aromat świeżych grzybów jest obłędny
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4521
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26334
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1595
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4521
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26334
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1595
 
         
         
                Składniki
Grzyby opłucz , oczyść , przytnij trzonki . poszatkuj w cienkie plasterki , dodaj 2-3 łyżki wody ,ugotuj pod przykryciem , tak aby nie było płynu .
Bułkę namocz w wodzie lub mleku , odciśnij. Cebulę obierz , pokrój w krążki , usmaż na tłuszczu na jasno złoty kolor .
Ugotowane grzyby , bułkę , cebulę przepuść przez maszynkę , dodaj sól , pieprz , tartą bułkę , wymieszaj .
Mąkę przesiej na stolnicę , wbij jajko , dodaj sól , wodę , zagnieć wolne ciasto , starannie wyrobione . Przykryj ciasto miseczką aby nie obsychało .
Ciasto wałkuj cienko , wykrawaj szklanką okręgi , na środku każdego okręgu nakładaj łyżką porcję farszu . Mocno sklejaj brzegi , przekładaj na tackę posypaną mąkę .
Gotuj 2-3 min . Wybieraj łyżką cedzakową na cedzak , przelej gorącą wodą , odsącz , wyłóż na półmisek .
Pierogi możemy jeść okraszone słoninką , usmażoną na tłuszczu cebulką lub tak jak prezentowane na zdjęciu odsmażone na tłuszczu .