Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny obiad na słodko...no w sumie nie tylko na obiad. Spokojnie może robić za deser. Nam bardzo posmakowała taka wersja <3
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1258
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 261
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2260
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4346
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1258
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 261
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2260
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4346
Składniki
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do rondelka, prażymy na średnim ogniu z dodatkiem cukru i cynamonu (do momentu, kiedy sok odparuje), studzimy. We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki, dodajemy kurkumę i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Gotujemy w osolonym wrzątku, 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy ze śmietaną lub podsmażoną na maśle bułką tartą z dodatkiem cukru.