Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni obiadek.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 95
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2709
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2228
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 95
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2709
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2228
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę dodaj sól, zrób zagłębienie, wlej olej i wodę delikatnie wymieszaj łyżka a następnie wyrób rękami elastyczne ciasto w razie potrzeby jak będzie za suche dodaj wody,a jak będzie wilgotne dosyp mąki. Ciasto przykryj ściereczką żeby odpoczęło.
Jabłka obierz zetrzyj na tarce, posyp cukrem i odstaw na 10 minut. Następnie jabłka odciśnij z nadmiaru soku dodaj cynamon i wymieszaj. Stolnicę oprósz mąka ciasto podziel na pół, rozwałkuj i wycinaj kółka za pomocą szklanki. Na środek wkładaj po łyżeczce jabłek , brzegi ciasta posmaruj lekko wodą żeby się lepiej zlepiały . Zlepiaj pierogi W garnku zagotuj wodę z solą na wrzącą wrzucaj pierogi gotuj około 5 minut od wypłynięcia.Pierogi podawaj polane masłem lub śmietaną i posypane cukrem.