Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni obiadek.
Na stolnicę przesiej mąkę dodaj sól, zrób zagłębienie, wlej olej i wodę delikatnie wymieszaj łyżka a następnie wyrób rękami elastyczne ciasto w razie potrzeby jak będzie za suche dodaj wody,a jak będzie wilgotne dosyp mąki.
Ciasto przykryj ściereczką żeby odpoczęło.
Jabłka obierz zetrzyj na tarce, posyp cukrem i odstaw na 10 minut.
Następnie jabłka odciśnij z nadmiaru soku dodaj cynamon i wymieszaj.
Stolnicę oprósz mąka ciasto podziel na pół, rozwałkuj i wycinaj kółka za pomocą szklanki.
Na środek wkładaj po łyżeczce jabłek , brzegi ciasta posmaruj lekko wodą żeby się lepiej zlepiały . Zlepiaj pierogi
W garnku zagotuj wodę z solą na wrzącą wrzucaj pierogi gotuj około 5 minut od wypłynięcia.Pierogi podawaj polane masłem lub śmietaną i posypane cukrem.
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 8969
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 114
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 40
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 83
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 176
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 114
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 40
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 83
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 176
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę dodaj sól, zrób zagłębienie, wlej olej i wodę delikatnie wymieszaj łyżka a następnie wyrób rękami elastyczne ciasto w razie potrzeby jak będzie za suche dodaj wody,a jak będzie wilgotne dosyp mąki. Ciasto przykryj ściereczką żeby odpoczęło.
Jabłka obierz zetrzyj na tarce, posyp cukrem i odstaw na 10 minut. Następnie jabłka odciśnij z nadmiaru soku dodaj cynamon i wymieszaj. Stolnicę oprósz mąka ciasto podziel na pół, rozwałkuj i wycinaj kółka za pomocą szklanki. Na środek wkładaj po łyżeczce jabłek , brzegi ciasta posmaruj lekko wodą żeby się lepiej zlepiały . Zlepiaj pierogi W garnku zagotuj wodę z solą na wrzącą wrzucaj pierogi gotuj około 5 minut od wypłynięcia.Pierogi podawaj polane masłem lub śmietaną i posypane cukrem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Dania główne
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dania główne
Bigos ze świeżej kapusty
Dania główne
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 40
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dzisiaj przygotowałam roladę schabową z pysznym nadzieniem. Mięso mielone poł...
Odsłon: 55