Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z jabłkowym nadzieniem

Pierogi z jabłkowym nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3622

Dodano:

Odsłon: 543

Ciasto do pierogów na bazie maślanki jest bardzo oryginalne a nadzienie o smaku szarlotki zaskakuje każdego.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnieć. Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka. Jabłka zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny. Dodaj do nic rodzynki, cynamon i cukier waniliowy. Na wycięte krążki wykładaj po łyżce masa. Zlep dokładnie. Gotuj przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem. Można posypać je także dodatkowo cynamonem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń