Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto do pierogów na bazie maślanki jest bardzo oryginalne a nadzienie o smaku szarlotki zaskakuje każdego.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 949
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1918
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6486
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 949
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1918
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6486
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnieć. Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka. Jabłka zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny. Dodaj do nic rodzynki, cynamon i cukier waniliowy. Na wycięte krążki wykładaj po łyżce masa. Zlep dokładnie. Gotuj przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem. Można posypać je także dodatkowo cynamonem