Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto do pierogów na bazie maślanki jest bardzo oryginalne a nadzienie o smaku szarlotki zaskakuje każdego.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 805
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 220
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31444
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 462
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 805
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 220
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31444
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 462
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnieć. Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka. Jabłka zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny. Dodaj do nic rodzynki, cynamon i cukier waniliowy. Na wycięte krążki wykładaj po łyżce masa. Zlep dokładnie. Gotuj przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem. Można posypać je także dodatkowo cynamonem