Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłem sobie nie pozwolić na przepyszne sezonowe pierogi z jagodami polanymi śmietaną z cukrem. Pycha!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1151
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1741
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5866
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1151
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1741
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5866
Składniki
W misce usypujemy kopczyk z mąki ,robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Delikatnie ,przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Gdy już mąkę z wodą wyrobimy ,ponownie robimy w cieście dołek ,wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko. Ciasto wyrabiamy dłońmi tak aby było lekko „lejące”. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 4 mm ,przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Jagody mieszamy z cukrem i wykładamy na środek każdego kółka z ciasta. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 min od wypłynięcia. Podajemy z gęstą śmietaną.