Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłem sobie nie pozwolić na przepyszne sezonowe pierogi z jagodami polanymi śmietaną z cukrem. Pycha!
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 882
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 117
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 227
Polecam, pychota.
Odsłon: 502
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 296
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 882
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 117
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 227
Polecam, pychota.
Odsłon: 502
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 296
Składniki
W misce usypujemy kopczyk z mąki ,robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Delikatnie ,przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Gdy już mąkę z wodą wyrobimy ,ponownie robimy w cieście dołek ,wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko. Ciasto wyrabiamy dłońmi tak aby było lekko „lejące”. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 4 mm ,przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Jagody mieszamy z cukrem i wykładamy na środek każdego kółka z ciasta. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 min od wypłynięcia. Podajemy z gęstą śmietaną.