Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłem sobie nie pozwolić na przepyszne sezonowe pierogi z jagodami polanymi śmietaną z cukrem. Pycha!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 634
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4025
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3967
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 634
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4025
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3967
Składniki
W misce usypujemy kopczyk z mąki ,robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Delikatnie ,przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Gdy już mąkę z wodą wyrobimy ,ponownie robimy w cieście dołek ,wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko. Ciasto wyrabiamy dłońmi tak aby było lekko „lejące”. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 4 mm ,przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Jagody mieszamy z cukrem i wykładamy na środek każdego kółka z ciasta. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 min od wypłynięcia. Podajemy z gęstą śmietaną.