Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3007
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 262
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3007
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 262
Składniki
Z mąki soli i gorącej wody zagnieść elastyczne ciasto na pierogi.
Cienko rozwałkować i szklanką wycinać kółka.
Jagody umyć osuszyć na sitku i napełniać nimi wycięte wcześniej kółka,zlepiając.
W średnim garnku zagotować wodę, posolić i wrzucać pierożki gotować kilka minut, wyjąć polać zimną wodą.
Podawać polane śmietaną i posypane cukrem.Smacznego!