Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sezonowe danie.
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 124
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 36
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 471
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 124
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 36
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 471
Składniki
Z mąki soli i gorącej wody zagnieść elastyczne ciasto na pierogi.
Cienko rozwałkować i szklanką wycinać kółka.
Jagody umyć osuszyć na sitku i napełniać nimi wycięte wcześniej kółka,zlepiając.
W średnim garnku zagotować wodę, posolić i wrzucać pierożki gotować kilka minut, wyjąć polać zimną wodą.
Podawać polane śmietaną i posypane cukrem.Smacznego!