Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi w sezonie jagodowym obowiązkowe tak jak i jagodzianki. Przepis na ciasto jest nieco inny bo z dodatkiem kwaśnej śmietany…
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6166
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1904
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6166
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1904
 
         
         
                Składniki
Mąkę przesiewamy na stół; dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto powinno być miękkie ale nie kleić się do rąk. Przykrywamy folią i odstawiamy na 2 godziny.
Jagody w miseczce mieszamy z cukrem.
Ciasto dzielimy na dwie części i wałkujemy na grubość 2-3mm. Z ciasta wykrawamy szklanką krążki, na środek nakładamy jagody i dokładnie zlepiamy brzegi; wrzucamy do gotującej, posolonej wody. Po wypłynięciu gotujemy około 2-3 minuty.
W rondelku topimy masło dodajemy trochę bułki tartej i polewamy gotowe pierogi na talerzu…