Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polane skwarkami
Zawsze po zjedzeniu pieczonej kaczki pozostaje sporo mięsa, skrzydełka, plecki, szyjka i też mniej apetyczne kawałki.
Z pozostałości po kaczce robię zawsze pasztet lub farsz na pierogi- można zrobić tez galaretę:
https://smaker.pl/polecane/galareta-z-kaczki
Kości obrałam z mięsa i skórek- dla tłustości. I wszystko rozdrobniłam malakserem.
Ten przepis na ciasto pierogowe pozwoli uzyskać naprawdę cienkie i elastyczne ciasto.
Niecałą ilość mąki wysypałam na blat dodałam szczyptę soli, dodałam olej rzepakowy w zagłębienie i całość wymieszałam dwoma nożami.
To samo zrobiłam z gorącą wodą. I dodałam jajka i także wmieszałam je nożami- uniknie się przyklejania mokrych składników do dłoni.
Ciasto wyrobiłam aż będzie jednolite. Jeśli nie wchłonęło wszystkich składników można do nich dodać trochę wody i wkręcić w ciasto, lub gdy jest za mokre można je podsypać mąką.
Ciasto schowałam pod odwróconą miskę, uciełam plaster i
za radą Pani Teresy- BabciTerskiciasta
Uformowałam wałek, podzieliłam go na "kopytka" i rozwałkowałam na okrągłe placuszki. Unika się wtedy żmudnego wałkowania, a ciasto będzie naprawdę cienkie.
Nałożyłam farsz na placuszki i zlepiłam brzegi a potem zawinęłam je po lubelsku z falbanką. Na pewno się nie rozkleją.
Ugotowałam je do miękkości w osolonej wodzie i na talerzu polałam smalcem ze skwarkami.
Smacznego :)
Być może dla wielu z Was będzie to kontrowersyjne połączenie. Gwarantujemy je...
Odsłon: 113384
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7173
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 192
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15365
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 640
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7173
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 192
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15365
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 640
Składniki
Zawsze po zjedzeniu pieczonej kaczki pozostaje sporo mięsa, skrzydełka, plecki, szyjka i też mniej apetyczne kawałki. Z pozostałości po kaczce robię zawsze pasztet lub farsz na pierogi- można zrobić tez galaretę: https://smaker.pl/polecane/galareta-z-kaczki Kości obrałam z mięsa i skórek- dla tłustości. I wszystko rozdrobniłam malakserem.
Ten przepis na ciasto pierogowe pozwoli uzyskać naprawdę cienkie i elastyczne ciasto. Niecałą ilość mąki wysypałam na blat dodałam szczyptę soli, dodałam olej rzepakowy w zagłębienie i całość wymieszałam dwoma nożami.
To samo zrobiłam z gorącą wodą. I dodałam jajka i także wmieszałam je nożami- uniknie się przyklejania mokrych składników do dłoni.
Ciasto wyrobiłam aż będzie jednolite. Jeśli nie wchłonęło wszystkich składników można do nich dodać trochę wody i wkręcić w ciasto, lub gdy jest za mokre można je podsypać mąką. Ciasto schowałam pod odwróconą miskę, uciełam plaster i za radą Pani Teresy- BabciTerskiciasta Uformowałam wałek, podzieliłam go na "kopytka" i rozwałkowałam na okrągłe placuszki. Unika się wtedy żmudnego wałkowania, a ciasto będzie naprawdę cienkie.
Nałożyłam farsz na placuszki i zlepiłam brzegi a potem zawinęłam je po lubelsku z falbanką. Na pewno się nie rozkleją. Ugotowałam je do miękkości w osolonej wodzie i na talerzu polałam smalcem ze skwarkami. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 67
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 89