Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobinę pracochłonne ,ale smak wynagrodzi nam czas spędzony w kuchni.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1463
Polecam.
Odsłon: 243
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 59
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 254
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1463
Polecam.
Odsłon: 243
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 59
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 254
Składniki
Grzyby moczymy 2 godziny 2 szklance wody. Kapustę zalewamy szklanką wody ,dodajemy liść laurowy i gotujemy godzinę na małym ogniu. Następnie kapustę odcedzamy i siekamy. Grzyby gotujemy w tej samej wodzie przez pół godziny. Cebulę kroimy w piórka ,zrumieniamy na 2 łyżkach masła i razem z grzybami mielimy (na średnich oczkach) na patelni roztapiamy pozostałe masło ,dodajemy kapustę i zmielone grzyby ,podsmażamy około 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanego farszu robimy kulki. Ciasto W misce usypujemy kopczyk z mąki ,robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Po wyrobieniu mąki z wodą ,ponownie robimy dołek ,wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko ,dodajemy szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy tak ,by było lekko lejące. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy i przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Na środek każdego kółka kładziemy kulkę farszu ,pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku 3 min po tym ,jak wypłyną na powierzchnię.