Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe , mogą to też być pierogi wigilijne.
Polecam.
Odsłon: 385
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1730
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 582
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1944
Polecam.
Odsłon: 385
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1730
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 582
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1944
Składniki
Grzyby suszone namoczyć na noc. Pieczarki obrać pokroić. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Kapustę lekko przepłukać, pokroić na drobniej.
W brytfance rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać grzyby suszone oraz pieczarki , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut, dodać kapustę , podlać wywarem i dusić 40 minut. Wystudzić , pokroić na drobno.
Mąkę przesiać , wbić jajko, dodać oliwę z oliwek, szczyptę soli, dolewając powoli wodę , wymieszać z mąką. Podsypać trochę mąki i zagnieść ciasto aby było elastyczne. Pozostawić aby odpoczęło. Podzielić na mniejsze części, wałkować , wycinać kółka foremkami do pierogów lub szklanką . Nakładać farsz i zlepiać pierogi.
W garnku zagotować wodę , pierogi wrzucać partiami, gotować 3 minuty od wypłynięcia. Podawać jak lubimy.