Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe , mogą to też być pierogi wigilijne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13889
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13889
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
Grzyby suszone namoczyć na noc. Pieczarki obrać pokroić. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Kapustę lekko przepłukać, pokroić na drobniej.
W brytfance rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać grzyby suszone oraz pieczarki , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut, dodać kapustę , podlać wywarem i dusić 40 minut. Wystudzić , pokroić na drobno.
Mąkę przesiać , wbić jajko, dodać oliwę z oliwek, szczyptę soli, dolewając powoli wodę , wymieszać z mąką. Podsypać trochę mąki i zagnieść ciasto aby było elastyczne. Pozostawić aby odpoczęło. Podzielić na mniejsze części, wałkować , wycinać kółka foremkami do pierogów lub szklanką . Nakładać farsz i zlepiać pierogi.
W garnku zagotować wodę , pierogi wrzucać partiami, gotować 3 minuty od wypłynięcia. Podawać jak lubimy.