Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kapusty kiszonej i suszonymi grzybami .
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Grzyby namoczyć najlepiej na noc . Następnie ugotuj w wodzie , w której się moczyły . Dodaj liść laurowy , ziele angielskie . Gotuj ok 1 godziny do wyparowania wody . Jeśli woda wcześniej wyparuje , dolej . Często mieszaj aby grzyby się nie przypaliły . Kapustę ugotuj . Odcedź . Wystudź , następnie wyciśnij przez czystą ściereczkę . Pokrojoną cebulę usmaż na łyżce masła klarowanego lub na oleju (do wyboru . ) Usuń z grzybów liść i ziele . Wszystko przepuść przez maszynkę . Grube oczka . Wyłóż na patelnię . Delikatnie podsmaż , dodaj pieprz i sól do smaku , wymieszaj . Wystudź .
Do miski przesiej mąkę , posól , wlej gorącą wodę , olej . Na początku kiedy ciasto jest gorące , możesz je zamieszać łyżką . Zagnieć . Kiedy będzie miękkie i plastyczne , zawiń w folie i pozostaw na 30 min .
Ciast odwiń z foli i podziel na trzy części . Jeden kawałek rozwałkuj cienko na stolnicy . Wycinaj kółka . Każdą sztukę dodatkowo rozciągaj w dłoniach . Na środek nakładaj farsz na pierogi , składaj na pół i sklejaj boki .
W dużym garnku zagotuj wodę solą i łyżką oleju . Włóż pierogi do gotującej się wody , gotuj 3 min po wypłynięciu . Odsącz .
Pierogi jemy polane usmażoną cebulką i barszczem czerwonym . Kiedy zostaną na drugi dzień , podsmażam na patelni . Z ilości podanych składników , zrobię ok 50 pierogów .