Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad że smakiem kapusty I grzybów zachwyci każdego, a okraszone skwarkami czyni danie wybornym
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 851
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 443
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 851
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 443
Składniki
Ugotowana i odciśnięte z wody kapustę drobno poszatkować, wrzucić na posiekaną i smażoną na tłuszczu cebule i razem podsmażyć. Następnie dodać ugotowane i pokrojone w kostkę grzyby I kilka kostek szpinaku i całość ponownie podsmażyć. Wbić 1 jajko i doprawić solą, pieprzem I czosnkiem według uznania. Z mąki, jajka I ciepłej wody wyrobić ciasto. Rozwałkować je cienko i wykrawać kółka. Nadziewać i zalepiać pierogi. Wrzucać na gotującą i osolonej wodę. Gotować 3 minuty na małym ogniu od momentu wwyplyniecia na powierzchnię od czasu do czasu mieszając. Ugotowane pierogi podawać polane słonina I skwarkami. Gotowe. SMACZNEGO!!!