Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pierogi mogą być na kolację Wigilijną.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7585
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2645
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7585
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2645
Składniki
farsz-Kapustę ugotować,odcisnąć i przepuścić przez maszynkę do mięsa z większymi oczkami. Cebulę pokroić i podsmażyć.Dodać resztę składników, przyprawić. Ciasto zagnieść, przykryć ściereczką.Wałkować i wykrawać szklanką. Nadziewać farszem i sklejać.
Gotować w kipiącej wodzie, od czasu do czasu mieszając. Po wypłynięciu odkryć pokrywkę.Gotować ok.7-8 min. Przed wyjęciem, polać szklanką zimnej wody. Wyjmować durszlakiem, na talerz.
Podawać z przyrumienioną cebulką.