Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pierogi mogą być na kolację Wigilijną.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37388
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37388
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Składniki
farsz-Kapustę ugotować,odcisnąć i przepuścić przez maszynkę do mięsa z większymi oczkami. Cebulę pokroić i podsmażyć.Dodać resztę składników, przyprawić. Ciasto zagnieść, przykryć ściereczką.Wałkować i wykrawać szklanką. Nadziewać farszem i sklejać.
Gotować w kipiącej wodzie, od czasu do czasu mieszając. Po wypłynięciu odkryć pokrywkę.Gotować ok.7-8 min. Przed wyjęciem, polać szklanką zimnej wody. Wyjmować durszlakiem, na talerz.
Podawać z przyrumienioną cebulką.