Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione. Lubię pierogi, z każdym farszem, ale ten jest dla mnie najlepszy. Smak który towarzyszy mi od dzieciństwa i się nie znudził.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4339
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11783
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6736
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5565
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13864
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4339
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11783
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6736
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5565
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13864
Składniki
Cebulę pokroić na drobno, zeszklić na patelni. Ziemniaki ugotować, pognieść. Do pogniecionych ziemniaków dodać połowę smażonej cebuli, sól, pieprz. Wymieszać.
Mąkę przesiać, dodać gorącą wodę, jajko i sól. Zagnieść ciasto. Ciasto powinno być dość luźne, elastyczne.
Ciasto rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Nałożyć farsz i zlepiać pierogi. Zrobione pierogi wrzucać na gotującą wodę. Gotować do momentu wypłynięcia na górę.
Ugotowane, omaścić pozostałą cebulą.
Gotowe do zjedzenia.