Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione. Lubię pierogi, z każdym farszem, ale ten jest dla mnie najlepszy. Smak który towarzyszy mi od dzieciństwa i się nie znudził.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231965
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231965
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
Cebulę pokroić na drobno, zeszklić na patelni. Ziemniaki ugotować, pognieść. Do pogniecionych ziemniaków dodać połowę smażonej cebuli, sól, pieprz. Wymieszać.
Mąkę przesiać, dodać gorącą wodę, jajko i sól. Zagnieść ciasto. Ciasto powinno być dość luźne, elastyczne.
Ciasto rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Nałożyć farsz i zlepiać pierogi. Zrobione pierogi wrzucać na gotującą wodę. Gotować do momentu wypłynięcia na górę.
Ugotowane, omaścić pozostałą cebulą.
Gotowe do zjedzenia.