Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 106
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4486
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 106
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4486
Składniki
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na złoty kolor. W misce wymieszać kaszę z twarogiem oraz podsmażoną cebulą. Doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Z mąki, ciepłej wody, roztopionego masła zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Cienko cienko rozwałkować i za pomocą szklanki lub literatki wyciąć kółka. Do każdego kółka włożyć pełną łyżeczkę farszu i skleić. Gotujemy z osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia. Okrasić cebulką lub podsmażyć. Smacznego!