Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kaszą jaglaną i serem są bardzo podobne do ruskich pierogów. Można je podawać z usmażonym boczkiem lub cebulką.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 745
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 745
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
Ciasto: Masło rozpuścić w ciepłej wodzie. Przesianą mąkę wymieszać ze szczyptę soli i proszku do pieczenia. Dodać jajko, połączyć z wodą, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić na pół godziny.
Nadzienie: Kaszę wypłukać w zimnej wodzie, przelać wrzątkiem i ugotować na sypko z dodatkiem odrobiny soli, ostudzić. Twaróg włożyć do miski, rozgnieść widelcem, dodać zimną kaszę,
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju, ostudzić połączyć z kaszą, dodać, majeranek i paprykę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Ciasto rozwałkować, wykrawać foremką do pierogów nałożyć farsz.
Przykryć drugim krążkiem i dokładnie zlepić.Gotować w osolonej wodzie 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone zrumienionym na tłuszczu boczkiem lub cebulką.