Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielu osób to może być coś nowego, ale jak spróbują będą mile zaskoczeni.
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 561
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 561
Składniki
Przygotowanie farszu z kiszki jest bardzo proste. Kiszkę podsmażamy chwilę na patelni na zeszklonej cebulce pokrojonej w kostkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej dołek. Zaparzyć ciasto wlewając w dołek gorące mleko i wymieszać widelcem. Dodać resztę składników (jajko, sól, woda) i zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Ma być wolne.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, jeśli się klei do blatu - podsypać delikatnie mąką. Z ciasta wyciąć szklanką kółka, nałożyć farsz i skleić mocno brzegi.
Pierogi wrzucić na gotującą się wodę z dodatkiem soli, gdy wypłyną na wierzch gotować ok. 10 minut. Podawać z zrumienioną cebulką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety mielone
Dania główne
Szybkie danie z łodygi brokuła (stir-fry)
Dania główne
Jajka sadzone, ziemniaki sałata.
Dania główne
Kotlet jak schabowy z karkówki
Kotlety mielone
Moje pyszne kotlety mielone z podsmażoną cebulką i czosnkiem
Odsłon: 55
Szybkie danie z łodygi brokuła (stir-fry)
Szybkie danie z łodygi brokuła po raz pierwszy zrobiłam już jakiś czas temu....
Odsłon: 52