Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 3117
Dodano: 04.06.2016
Odsłon: 11418
3-4 os. | 60 min | średnie | tanie |
Przygotowanie farszu z kiszki jest bardzo proste. Kiszkę podsmażamy chwilę na patelni na zeszklonej cebulce pokrojonej w kostkę.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej dołek. Zaparzyć ciasto wlewając w dołek gorące mleko i wymieszać widelcem. Dodać resztę składników (jajko, sól, woda) i zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Ma być wolne.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, jeśli się klei do blatu - podsypać delikatnie mąką. Z ciasta wyciąć szklanką kółka, nałożyć farsz i skleić mocno brzegi.
Pierogi wrzucić na gotującą się wodę z dodatkiem soli, gdy wypłyną na wierzch gotować ok. 10 minut.
Podawać z zrumienioną cebulką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

elnes 24 września 2018Zgłoś do usunięcia
kiszka, ale jaka? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

etui 05 czerwca 2016Zgłoś do usunięcia
Kaszanka? Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz