Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam zrobić pierogi z samej kiszonej mojej domowej roboty kapusty,ale został mi po obiedzie pieczony kurczak w piekarniku.Na drugi dzień już tak nie smakuje,więc kociaki pojadły,psisko również, reszta poszła do farszu:) Bardzo polecam takie połączenie,jest dietetyczne i smaczne:)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22427
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14471
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4470
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43591
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 560
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 534
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22427
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14471
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4470
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43591
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 560
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 534
Składniki
Kapustę ugotować około 40min.Wystudzić,odcedzić jak zimna odcisnąć i drobno posiekać. Na patelni zeszklić na maśle cebule,dodać obranego z kości i posiekanego drobno kurczaka. Wrzucić posiekaną kapustę( nie mieliłam,chciałam czuć smak i mięsa i kapusty) Wszystko doprawić do smaku pieprzem,solą ,maggi i zasmażać około 40min.Wystudzić. Zrobić ciasto,mąkę wsypać do miski ,dać jajka szczyptę soli oraz dobrze ciepłą wodę i wyrobić,jeśli jest ciasto za gęste dolać wody. Ciasto przykryć i odstawić by odpoczęło na 1/2 godz. Ja zrobiłam więcej ciasta ,bo przy okazji powstały pierogi ruskie,Wy na same z kapustą i mięsem możecie zrobić z polowy przepisu:) Ciasto cienko rozwałkować ,szklanką wykrawać kółka,nakładać farsz i zlepić.Wrzucać na posolony wrzątek i gotować 1 min.od wypłynięcia pierożków.Polewać zrumienionym masłem lub zrumienionym boczkiem,co kto lubi:)
Smacznego życzę!