Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna za mną chodziły takie pierogi,kapusta własnoręcznie ukiszona dała pierogom wyśmienity smak. A odsmażane na chrupiąco to już niebo dla podniebienia. Serdecznie polecam:)
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4623
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 274
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13374
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2658
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4623
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 274
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13374
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2658
Składniki
Ugotowaną kapustę zmielić. Cebule pokroić w kostkę,zeszklić na maśle ,dodać kapustę i zasmażać około pół godz. Doprawić do smaku solą i pieprzem Zrobić ciasto,ma być sprężyste i lużne. Ja kroję małe kwadraty,łatwiej się robi niż wycinane szklanką i szybciej.Nie zostają skrawki,które potem trzeba od nowa zarabiać. Więc polecam mój sprawdzony sposób:) Na wykrojone kwadraty łyżeczką układać farsz,zlepić pierogi.
Zagotować wodę z łyżką soli,na gotującą wrzucać partiami pierogi i od momentu wypłynięcia gotować 2-3 min. Wyjąć chochlą cedzakową,polać zrumienionym masłem. Takie pierogi można również zamrozić,wystarczy wyjąć 2 godz.przed spożyciem,wrzucić na patelnię i odsmażyć.
Smacznego życzę!