Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna za mną chodziły takie pierogi,kapusta własnoręcznie ukiszona dała pierogom wyśmienity smak. A odsmażane na chrupiąco to już niebo dla podniebienia. Serdecznie polecam:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11085
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3561
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1211
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11085
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3561
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1211
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Składniki
Ugotowaną kapustę zmielić. Cebule pokroić w kostkę,zeszklić na maśle ,dodać kapustę i zasmażać około pół godz. Doprawić do smaku solą i pieprzem Zrobić ciasto,ma być sprężyste i lużne. Ja kroję małe kwadraty,łatwiej się robi niż wycinane szklanką i szybciej.Nie zostają skrawki,które potem trzeba od nowa zarabiać. Więc polecam mój sprawdzony sposób:) Na wykrojone kwadraty łyżeczką układać farsz,zlepić pierogi.
Zagotować wodę z łyżką soli,na gotującą wrzucać partiami pierogi i od momentu wypłynięcia gotować 2-3 min. Wyjąć chochlą cedzakową,polać zrumienionym masłem. Takie pierogi można również zamrozić,wystarczy wyjąć 2 godz.przed spożyciem,wrzucić na patelnię i odsmażyć.
Smacznego życzę!