Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna za mną chodziły takie pierogi,kapusta własnoręcznie ukiszona dała pierogom wyśmienity smak. A odsmażane na chrupiąco to już niebo dla podniebienia. Serdecznie polecam:)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 813
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15272
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 813
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15272
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Składniki
Ugotowaną kapustę zmielić. Cebule pokroić w kostkę,zeszklić na maśle ,dodać kapustę i zasmażać około pół godz. Doprawić do smaku solą i pieprzem Zrobić ciasto,ma być sprężyste i lużne. Ja kroję małe kwadraty,łatwiej się robi niż wycinane szklanką i szybciej.Nie zostają skrawki,które potem trzeba od nowa zarabiać. Więc polecam mój sprawdzony sposób:) Na wykrojone kwadraty łyżeczką układać farsz,zlepić pierogi.
Zagotować wodę z łyżką soli,na gotującą wrzucać partiami pierogi i od momentu wypłynięcia gotować 2-3 min. Wyjąć chochlą cedzakową,polać zrumienionym masłem. Takie pierogi można również zamrozić,wystarczy wyjąć 2 godz.przed spożyciem,wrzucić na patelnię i odsmażyć.
Smacznego życzę!