Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na nietypowe i dość luksusowe połączenie pierogowe. Farsz jest oryginalny, gdyż łączy w sobie łososia, sienny smak i aromat szafranu oraz zeszkloną na maśle cebulkę. Pierożki są lekkie, pożywne, a danie zmysłowe i eleganckie. Całość świetnie komponuje się ze świeżymi ziołami, kwaśną śmietaną lub sosem krewetkowym.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 352
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 219
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1616
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 352
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 219
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1616
Składniki
Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy ją na maśle. Filet z łososia gotujemy na parze, przekładamy do miseczki, odciskamy z nadmiaru wody, rozgniatamy widelcem i dodajemy nitki szafranu oraz zeszkloną cebulkę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i studzimy zawartość.
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, sól, miękkie masło oraz gorącą wodę i wyrabiamy ciasto, które następnie rozwałkowujemy na stolnicy i wycinamy koła za pomocą szklanki. Na każde kółko nakładamy solidną porcję farszu.
Następnie lepimy pierożki i układamy je na lnianej ściereczce. Gotowe wrzucamy partiami na osolony wrzątek i gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
Gotowe pierożki podajemy polane roztopionym masłem i świeżymi ziołami. Dla wzbogacenia smaku można dodać śmietanę lub sos krewetkowy.
Życzę smacznego! :)