Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów pierogów - kolejne wcielenie...
Zrób farsz: przebrany i opłukany mak zalej wrzącym mlekiem i gotuj na małym ogniu 30 minut. Przestudzony mak przepuść trzy razy przez maszynkę o drobnym sitku. W rondlu rozpuść masło, dodaj mak, miód, cukier, rodzynki i posiekane drobno orzechy. Farsz ostudź i wymieszaj z żółtkiem.
Przygotuj ciasto: z mąki wymieszanej z solą usyp kopczyk. Zrób w nim dołek i wlej roztrzepane jajko. Wyrób elastyczne ciasto, dolewając najpierw gorącą wodę, a na końcu roztopione masło. Przykryj je i odstaw na 15 minut. Potem cienko rozwałkuj, szklanką powycinaj kółka i nałóż na nie farsz. Sklej i delikatnie zaciśnij brzegi.
Pierogi gotuj w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Przed podaniem możesz włożyć je do natłuszczonej żaroodpornej formy, polać koglem-moglem z żółtek i cukru i zapiec przez chwilkę w gorącym piekarniku.
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 180
To dzięki stosowaniu diety SIRT, Adele schudła ok. 40 kg. Influencerka Modern...
Odsłon: 99
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 180
To dzięki stosowaniu diety SIRT, Adele schudła ok. 40 kg. Influencerka Modern...
Odsłon: 99
Składniki
Zrób farsz: przebrany i opłukany mak zalej wrzącym mlekiem i gotuj na małym ogniu 30 minut. Przestudzony mak przepuść trzy razy przez maszynkę o drobnym sitku. W rondlu rozpuść masło, dodaj mak, miód, cukier, rodzynki i posiekane drobno orzechy. Farsz ostudź i wymieszaj z żółtkiem.
Przygotuj ciasto: z mąki wymieszanej z solą usyp kopczyk. Zrób w nim dołek i wlej roztrzepane jajko. Wyrób elastyczne ciasto, dolewając najpierw gorącą wodę, a na końcu roztopione masło. Przykryj je i odstaw na 15 minut. Potem cienko rozwałkuj, szklanką powycinaj kółka i nałóż na nie farsz. Sklej i delikatnie zaciśnij brzegi.
Pierogi gotuj w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Przed podaniem możesz włożyć je do natłuszczonej żaroodpornej formy, polać koglem-moglem z żółtek i cukru i zapiec przez chwilkę w gorącym piekarniku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z serem - przepis babci
Dania główne
Pizza calzone
Dania główne
Ryż z bakłażanem i fasolką
Dania główne
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Pierogi z serem - przepis babci
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 100
Pizza calzone
Kto z nas nie lubi pizzy? Przygotowana na chrupiącym, drożdżowym cieście z ul...
Odsłon: 101