Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okraszone cebulką i skwarkami pierogi z nadzieniem mięsnym. Do nadzienia użyto mielonego mięsa wieprzowego.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2664
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4662
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102205
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6542
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2664
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4662
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102205
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6542
Składniki
Ciasto: Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka, olej lub masło i około 1/2 szklanki wody ciepłej. Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie plastyczne.
Farsz: Do mięsa dodajemy wszystkie składniki, dokładnie wyrabiamy.
Okrasa: Pokrojoną kiełbasę w kostkę i cebulę smażymy na rumiany kolor, solimy do smaku.
Wykonanie pierogów: Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki nadzienia i przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi. Ja farsz przykrywałam ciastem i zlepiałam maszynką do pierogów. Gotujemy wrzucając do wrzącej i osolonej wody 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Podajemy z okrasą (zeszkloną cebulką). Smacznego!!!