Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okraszone cebulką i skwarkami pierogi z nadzieniem mięsnym. Do nadzienia użyto mielonego mięsa wieprzowego.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Ciasto: Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka, olej lub masło i około 1/2 szklanki wody ciepłej. Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie plastyczne.
Farsz: Do mięsa dodajemy wszystkie składniki, dokładnie wyrabiamy.
Okrasa: Pokrojoną kiełbasę w kostkę i cebulę smażymy na rumiany kolor, solimy do smaku.
Wykonanie pierogów: Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki nadzienia i przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi. Ja farsz przykrywałam ciastem i zlepiałam maszynką do pierogów. Gotujemy wrzucając do wrzącej i osolonej wody 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Podajemy z okrasą (zeszkloną cebulką). Smacznego!!!