Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 115
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 220
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15005
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 115
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 220
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15005
Składniki
Kapustę zalać zimną wodą.Gotować do miękkości z odrobiną soli. Ugotowaną kapustę odcedzić i wystudzić. Odcisnąć dobrze z nadmiaru wody. Mięso pokroić w większą kostkę zalać wodą ok. 1-2 cm nad mięsem. Gotować z dodatkiem soli, pieprzu, liścia laurowego oraz ziela angielskiego do miękkości. Cebulkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na złoty kolor. Ugotowane mięso wraz z kapustą zmielić w maszynce. Na końcu do maszynki dodać cebulę wraz olejem. Farsz doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Farsz dzielę od razu na 50 kulek. Z mąki, wody i żółtka zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Cienko rozwałkować i za pomocą szklanki wyciąć kółka. Po kolei do każdego kółka włożyć kulkę farszu i skleić. Gotujemy z osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia.