Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły z pozoru pierożek skrywa zaskakujący smak
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 248
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1023
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 248
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1023
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Składniki
Cukier stopić na patelni w małej ilości wody. Mąkę, 2 jajka i ostudzony karmel dokładnie wyrobić. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na 6-8cm paski Orzeszki ziemne, laskowe, bazylię i ząbek czosnku posiekać. Dodać wraz z żółtkiem do twarogu, posypać płatkami migdałowymi i wyrobić farsz. Doprawić go do smaku. Paski ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Z farszu formować małe kulki i układać na połowie ciasta co 6cm. Następnie przykryć pozostałą częścią pasków. Brzegi zakleić i wyciąć trójkątne pierożki. Gotować je 3 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Pozostały czosnek i suszone pomidory posiekać, a następnie podsmażyć na maśle. Wlać kremówkę, doprawić i chwilę pogotować. Tak przygotowanym sosem polać pierożki. Polecam