Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły z pozoru pierożek skrywa zaskakujący smak
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12774
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4534
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12774
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4534
Składniki
Cukier stopić na patelni w małej ilości wody. Mąkę, 2 jajka i ostudzony karmel dokładnie wyrobić. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na 6-8cm paski Orzeszki ziemne, laskowe, bazylię i ząbek czosnku posiekać. Dodać wraz z żółtkiem do twarogu, posypać płatkami migdałowymi i wyrobić farsz. Doprawić go do smaku. Paski ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Z farszu formować małe kulki i układać na połowie ciasta co 6cm. Następnie przykryć pozostałą częścią pasków. Brzegi zakleić i wyciąć trójkątne pierożki. Gotować je 3 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Pozostały czosnek i suszone pomidory posiekać, a następnie podsmażyć na maśle. Wlać kremówkę, doprawić i chwilę pogotować. Tak przygotowanym sosem polać pierożki. Polecam