Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły z pozoru pierożek skrywa zaskakujący smak
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326185
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16646
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326185
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16646
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5382
Składniki
Cukier stopić na patelni w małej ilości wody. Mąkę, 2 jajka i ostudzony karmel dokładnie wyrobić. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na 6-8cm paski Orzeszki ziemne, laskowe, bazylię i ząbek czosnku posiekać. Dodać wraz z żółtkiem do twarogu, posypać płatkami migdałowymi i wyrobić farsz. Doprawić go do smaku. Paski ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Z farszu formować małe kulki i układać na połowie ciasta co 6cm. Następnie przykryć pozostałą częścią pasków. Brzegi zakleić i wyciąć trójkątne pierożki. Gotować je 3 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Pozostały czosnek i suszone pomidory posiekać, a następnie podsmażyć na maśle. Wlać kremówkę, doprawić i chwilę pogotować. Tak przygotowanym sosem polać pierożki. Polecam