Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie pasuje do sera koziego jak figi. Postanowiliśmy połączyć jedno z naszych ulubionych dań z ulubionymi dodatkami.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36193
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1137
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 113
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36193
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1137
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 113
Składniki
Miąższ fig podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy ser, rozpuszczając pod przykryciem. Studzimy. Ziemniaki gotujemy, tłuczemy, dodajemy do sera. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Przysmażamy na maśle.