Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 953
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 147
Pyszny sos do pizzy, który przygotujesz na bazie tradycyjnego, włoskiego prze...
Odsłon: 195
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 795
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 953
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 147
Pyszny sos do pizzy, który przygotujesz na bazie tradycyjnego, włoskiego prze...
Odsłon: 195
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 795
Składniki
Do gorącego bulionu wołowego wkładamy boczek, liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy do miękkości boczku. Następnie wyjmujemy boczek, liść laurowy i ziele angielskie z bulionu. W tym samym płynie gotujemy przepłukaną soczewicę ok. 15-20 minut i pozostawiamy do wystudzenia. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy 2 łyżki oleju i podsmażamy na rozgrzanej patelni na złocisty kolor. Odstawiamy do wystudzenia. Wszystkie produkty (boczek, soczewicę i cebulę) mielimy na najmnieszym oczku (2,7 mm) i dodajemy 2 łyżki otartego majeranku. Mieszamy dokładnie łącząc w jednolitą masę i doprawiamy do smaku. Odstawiamy. Przygotowujemy ciasto na pierogi, zagniatamy wszystkie składniki, odstawiamy na ok. 20 minut . Po tym czasie dzielimy ciasto na kilka części, wałkujemy na ok. 1 mm grubości i wykrawamy odpowiedniej wielkości krążki. Nadziewamy przygotowane farszem krążki, zlepiamy je i gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia na powierzchnię na małym ogniu, ok. 2-3 minut. Wykładamy, okraszamy zrumienioną cebulką z tłuszczem i skwarkami, podajemy.