Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowo "trza" szaleć :P Nasze pierwsze w tym roku zbiory.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1345
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5862
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8844
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18539
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1345
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5862
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8844
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18539
Składniki
W misce usypujemy kopczyk z mąki, robimy dołek i wlewamy gorącą wodę wymieszaną z masłem. Delikatnie, przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Ciasto wyrabiamy dłońmi tak aby było lekko „lejące”. Wyrobione ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki, przecinamy wzdłuż na pół i mieszamy z ksylitolem. Na środek każdego układamy po ½ truskawki. Przykrywamy „drugim” kółkiem. Brzegi dokładnie zlepiamy. Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 10 min od wypłynięcia. Podajemy ze słodką śmietaną wymieszaną z ksylitolem.