Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z truskawkami

Pierogi z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 147

Dodano:

Odsłon: 349

Pyszne pierogi z truskawkami dla całej rodziny! Jeżeli chcesz zrobić niedzielny obiad bez mięsa, to jest to propozycja dla ciebie :)

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierogi z truskawkami

Przygotowanie

  1. Mąkę sparzyć wrząca woda. Poczekać aż wystygnie. Dodać jajko, olej i sól. Następnie wyrobić ciasto i cienko rozwałkować.

    Wykroić kółka od szklanki i cienko rozwałkować.

  2. Następnie nałożyć zamrożone truskawki i skleić pierogi.

    Jeżeli chcemy jeść od razu to wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy przez kilka minut od wypłynięcia.


    Jeśli chcemy sobie przygotować i zjeść później to układamy na posypaną mąka tackę i wkładamy do zamrażarki. Pierogi nie mogą się stykać, żeby się nam nie pokleiły. Podajemy posypane cukrem i podlane masłem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń